Fjernelse af Fisketrappe

Nu er der efterhånden gået et par måneder hvor kommunen sammen med Arkil Entreprenør har været igang på det store projekt med at fjerne fisketrappen ved Bindselv Gl. Elværk og omlægge selve Uggerby Aa i et nyt ca. 800 meter langt omløbsstryg/å løb det har ikke været et kønt syn og det bliver nok ikke bedre de næste måneder, men det bliver heldigvis super godt når det hele står færdigt til efteråret - Projektet har haft en del udfordringer her i starten, men heldigvis er alle blevet løst og projektet er nu godt på vej igen, på billederne kan man se de forandringen området derude har taget indtil videre.

Disse billeder er ikke de absolut nyeste, men giver et godt indtryk af omfanget af projektet og man fornemmer hvordan det nye Å løb kommer til at ligge for fremtiden uden at skulle passere fisketrappe og elværk til gavn og glæde for milijøet i hele Uggerby Aa´s vandsystem.

Det skal ingen hemmelighed være at vi i SFHO helt fra starten har været utroligt positive til dette projekt og vi ser frem til at åen for alvor bliver sluppet fri, “ Det bliver så godt “ og vi skal nok løbende her forsøge at holde jer løbende orienteret som det gradvist skrider frem derude.

Der arbejdes i øjeblikket fra kommunen at arrangere et “åben hus” dag i juni hvor alle interesserede kan komme og se og fornemme omfanget af naturgenopretningen omkring Bindselv Gl Elværk, vi vender tilbage med dato når denne er blevet fastlagt.

Området start Marts 2023

Området start maj 2023


Forrige
Forrige

Video fra Bindslev Gl. Elværk

Næste
Næste

Demoaften